Werking

Uitleg werking van de steen:

 

 

Abalone :

Geeft verlichting bij angst, verdriet en bezorgdheid. De abalone schelp helpt je met omgaan van teleurstellingen en onzekerheden. Helpt ook tegen huidontstekingen, nerveuze hartklachten en astma-aanvallen.

 

Agaat :

Is een veel voorkomende steen in tal van kleuren met banden of een vlekkenpatroon. Agaat werkt aardend, stabiliserend en beschermend. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf.

 

Amethist :

Inzicht in je gedrag en in de keuzes die je maakt. Hierdoor helpt het slechte gewoontes en verslavingen te erkennen en achter je te laten. Werkt beschermend, zuiverend, ontspannend, brengt harmonie en innerlijke rust. Het maakt je hoofd helder en geeft.

 

Ammoniet  :

Zorgt voor een betere doorbloeding en bevordert de energetische doorstroming in het lichaam. Het heeft een positieve werking op de celstofwisseling en het uithoudingsvermogen. Ammoniet helpt ook ondersteunend bij klachten van depressie, oorsuizen en hartritmestoornissen.

 

Apofyliet :

Is een spirituele steen. De steen heeft een kalmerend effect en geeft een gevoel van innerlijke rust en tevredenheid. Hij vermindert gevoelens als angst, stress, onzekerheid en zorgen en heft blokkades op zoals ongezonde gedrag,- en denkpatronen.

 

Berg kristal :

De steen werkt zuiverend, vitaliserend, verkoelend (voor bijvoorbeeld brandwonden), pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.

 

Blauw gespotte jaspis :

Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan. Jaspis helpt je ook voor jezelf opkomen en geeft moed, maakt je weerbaar en assertief en vermindert angst voor conflicten. Het maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest.

 

Citrien :

Is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.

 

Dalmatier Jaspis:

is een sterk beschermende steen die helpt tegen negatieve straling en negatieve energieën. Het is een steen die zorgt voor aarding en helpt om malende gedachten in je hoofd tot rust te brengen. Dalmatiër Jaspis is een Jaspis steen met insluitingen van IJzer en soms Toermalijn.

 

Groene aventurijn :

Heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Het helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever.

 

Hematiet :

Werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.

 

Jade :

Is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.

 

Jaspis :

Werkt aardend en beschermend. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling. Het maakt astraal reizen makkelijker. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de bloedsomloop, spijsvertering, darmen en de geslachtsorganen.

 

Kyaniet :

Kan licht tot donkerblauw zijn. Kyaniet is een spirituele steen met een kalmerende en evenwichtige werking. De steen werkt kalmerend, brengt innerlijke rust en helpt blokkades doorbreken en angst en frustratie loslaten. Het maakt spontaan, empathisch en zet aan tot zelfexpressie.

 

Labradoriet :

Is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen. Het versterkt de intuïtie en mediamieke gaven.

 

Lapis lazuli :

Is een hele spirituele steen. Het bevordert spirituele kracht, spirituele vaardigheden, astraal reizen, verlichting, wijsheid en geeft innerlijke rust en vrede. De steen maakt eerlijk, oprecht en helpt innerlijke waarheid vinden en deze accepteren. Het helpt je jezelf zijn en je eigen weg bewandelen.

 

Lavasteen :

Verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden.

 

Luipaard Jaspis :

Geeft je meer eigenwaarde en zelfvertrouwen en heeft een positieve energie die je helpt om door te pakken in moeilijke situaties. Luipaard Jaspis brengt het gehele hormoonstelsel in balans en helpt bij klachten van een te trage of te snelle stofwisseling.

 

Natuursteen jaspis :

De steen heeft een heilzame werking bij ontstekingen, griep en verkoudheid. Eigenschappen bevorderen: Jaspis Picasso bevordert de opname van calcium

en heeft een positieve werking op de botten, de spijsvertering, de dikke darm en het bindweefsel. Hij versterkt het immuunsysteem en reguleert de bloedsomloop.

 

Obsidiaan :

Is een sterk inzicht gevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.

 

Onyx :

Stimuleert analytisch denken, logica, concentratie en helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel, het immuunsysteem, het gebit, botten en de voeten

 

Parels :

De zachte en zuiverende energie van parel brengt rust, vrede en verlichting. De zuiverende werking heeft niet alleen betrekking op het lichaam maar ook op de geest en ziel. Het stimuleert eigenschappen als eerlijkheid, integriteit, begrip, inzicht, wijsheid en acceptatie (van jezelf en anderen).

 

Pyriet :

Is een sterk inzicht gevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Pyriet zonnen hebben een sterke pijnstillende en kramp opheffende werking (bijvoorbeeld bij menstruatieklachten).

 

Prasem :

Zorgt dat ervoor dat conflicten opgelost worden zonder dat woede of haatgevoelens de boventoon voeren. Hij stimuleert de zelfbeheersing, vergevingsgezindheid en helpt je om het verleden los te laten. De steen maakt je nuchter en praktisch, werkt kalmerend en rustgevend.

 

Rhodoniet :

Is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.

 

Rode jaspis :

Werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.

 

Rookkwarts :

Is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest).Fysiek werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen.

 

Rozenkwarts :

Is een echte steen van het hart. Het laat de onvoorwaardelijke liefde vanuit je hart stromen en zorgt voor harmonie en liefdevolle vriendelijkheid. Een uitstekende steen om de zachtheid naar jezelf en anderen toe te laten stromen. Ook heilzaam bij hartzeer en emotionele trauma's.

 

Silverleaf jaspis :

Werkt aardend en beschermend. Hij zorgt voor een nieuwe kijk op het leven, helpt oude zaken af te sluiten zodat je verder kan gaan en nieuwe kansen kan creëren. ... Ook heeft jaspis een harmoniserende werking op het hormoonstelsel en heelt klachten zoals een te snelle of te trage stofwisseling.

 

Sodaliet :

Is een steen die prikkelbaarheid en onrust verminderd. Het is een inzicht gevende steen die zelfacceptatie bevordert. Helpt om trouw te blijven aan jezelf en geeft meer zelfvertrouwen. Sodaliet verminderd schuldgevoelens en helpt je om de waarheid te durven uiten en meer te varen op je intuïtie.

 

Stilbiet :

Is een steen die veel water bevat en heeft een sterk reinigende en ontgiftende werking. Stilbiet bevordert je creativiteit en opent je intuïtie. Het is een steen met een liefdevolle en ondersteunende energie en geeft richting in je spirituele ontdekkingstocht.

 

Tijgeroog :

Is goudbruin of roodbruin van kleur. Gouden tijgeroog werkt beschermend en aardend en brengt harmonie en balans. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. Het versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde.

 

Turkoois Tibet :

Tibetaanse Turkoois ondersteunt spirituele processen, laat je vreugde ervaren en schenkt liefde. Tibetaanse Turkoois behoed je voor fouten en ondersteunt het zelf genezend vermogen. Tevens is de steen goed voor het geheugen en sterkt het immuunsysteem.

 

Unakiet :

Werkt aardend, kalmerend en inzicht gevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is.

 

Versteend hout :

Is een aardende en kalmerende steen met een zachte werking. Het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn. Het bevordert een nuchtere houding, concentratie en beheersing

 

  Witte jade:

 Is heel licht doorschijnend wit tot gebroken wit van kleur. Jade is een beschermende steen en trekt geluk, voorspoed, succes en rijkdom aan.  De steen werkt kalmerend en stabiliserend bij negatieve gedachten en negatieve emoties als boosheid, verdriet angst en irritatie.

 

Woestijnroos :

Is een steen die helpt om oude denkpatronen en gedragspatronen los te laten. Het is een steen die de intuïtie versterkt. Woestijnroos helpt verder hyperactiviteit en helpt bij hormoonschommelingen. Het bevordert de vruchtbaarheid en stimuleert borstvoeding.

 

Er is vooralsnog geen wetenschappelijk bewijs voor de helende werking van stenen, maar met geestkracht kom je een eind.