Wat is Gold filled

Wat betekent gold filled ?

Goldfilled is een kwalitatief hoogwaardig product wat je niet met verguld mag vergelijken. Een hoog percentage goud wordt door hitte en druk aan een ander metaal (meestal koper) verbonden. De dikte van het Goud moet volgens de Amerikaanse standaard tenminste 1/20e van het totale gewicht uitmaken. Het is dus geen laagje wat er gemakkelijk afslijt.  Daarom is het ook aanzienlijk duurder dan vergulde materialen, maar goedkoper dan massief goud. En het verschil met een volledig gouden sieraden is daarom moeilijk te onderscheiden. De minimale dikte van het goud is 5% of 1/20 van het totale gewicht.

Voordelen van gold filled sieraden:

Na volledig gouden sieraden zijn gold filled sieraden een goede keuze. Dit zijn de eigenschappen van gold filled sieraden:

-De sieraden bevatten veel goud

-De sieraden zijn betaalbaar doordat ze niet volledig van goud zijn, maar een basis van een ander metaal hebben

-De sieraden gaan lang mee, door de dikke laag goud. Hierdoor slijten ze niet zo snel (mits op de juiste manier gebruikt)

-De sieraden zijn hypoallergeen. Je hebt dan dus minder kans op een allergische reactie. 

Kun je douchen met gold filled sieraden?

Je kunt douchen met gold filled sieraden. Probeer wel contact met zeep te vermijden. Ga je zwemmen in een zwembad of in de zee, doe je gold filled sieraden dan wel af. 
Ook bij het afwassen en schoonmaken raden wij aan je sieraden af te doen of plastic handschoenen te gebruiken om contact met zeep/schoonmaakmiddel te vermijden.